Jesenske lepotice - barvite krasotice

Naj vas tople jesenske barve pozdravijo že na vhodu vašega doma ali zlato zasijejo iz balkonov in okenskih polic. Izberite tiste jesenske rastline, ki dobro prenašajo nižje temperature in jih posadite v okrasne sklede in v cvetlične grede. Pri nas najdete tudi vse za ureditev grobov ter suhe in sveže aranžmaje za 1. november - Dan spomina na mrtve.

Mačehe: Obilno cvetenje raznobarvnih žametnih cvetov tudi pri nizkih temperaturah od jeseni do spomladi. Sadimo jih v rahlo zemljo z dodanim organskim gnojilom. Vse do zmrzali morajo imeti vlažno zemljo.
Rese: Najbolje uspevajo na senčnem rastišču. Sadimo jih v kislo zemljo, katero do zmrzali ohranjamo vlažno. Najpogostejši sorti sta jeseni cvetoča in popkasta resa Skyline ter spomladi cvetoča sorta Erika.
Krizanteme: Tradicionalno vzojene v naši vrtnariji so vseh barv in oblik, od majhnih do velikih, drobnocvetnih in velikocvetnih, pajkovk, marjet in takšnih, ki so obtrgane v en sam cvet. S svojim bogatim cvetjem navdušujejo kakšen mesec ali dva, zato so poleg uporabe na pokopališču postale priljubljene tudi za okrasitev vhodov in teras. V tujini jih uporabljajo tudi kot rezano cvetje.
Ciklame: S svojimi posebnimi, ljubkimi cvetovi živahnih barv, hitro pritegnejo pozornost. Rade imajo svetlo in ne preveč toplo mesto. Zalivamo jih od spodaj, odvečno vodo odlijemo. Do zmrzali so lahko zunaj, potem pa jih prestavimo v hladen notranji prostor.

V ponudbi imamo tudi velik izbor jesenskih lepotic (hebe, hojhere, okrasno zelje, mah, in trave). Posajene skupaj nam pričarajo barvitost jasenskega gozda.

Mačehe in krizanteme iz lastne proizvodnje

Ponosni smo na “naše”, doma vzgojene in pridelane rastline, ki so plod dolgoletnih izkušenj ter znanja o tehnologiji pridelave rastlin. Smo predani in težimo k visoki kvaliteti. Vabljeni v naše vrtne centre, da se sprehodite po cvetočem polju doma pridelanih mačeh in krizantem, ki so prava paša za oči.

Naše buče ne strašijo, le prijazno se smejijo!

Da bo jesen še bolj živahna, lahko pri nas najdete različne jesenske dekoracije, okrasne lonce in košare. Za vas pa smo pripravili tudi pravljično lepe bučke z unikatnimi kronicami, ki bodo popestrile vsak vhod v dom, teraso ali balkon.

Suhi nagrobni aranžmaji “Nazaj k naravi”

Za izdelavo suhih nagrobnih aranžmajev uporabljamo naravne materiale in plodovino, suho vejevje, storže in podobno. So domiselno izdeleni, različnih oblik in velikosti. Njihova prednost je, da se na grobovih obdržijo precej dlje od svežih aranžmajev. Nudimo velik izbor za vsak okus.

Kombinirani nagrobni aranžmaji

Izdelujemo tudi aranžmaje iz svežega, polsuhega in suhega cvetja. Izbiramo sveže sezonsko cvetje in zelenje, ki ima daljšo obstojnost. Priporočamo sveže-suho kombinacijo, pri kateri lahko po pozebi odstranimo sveže cvetje in za daljši čas ohranimo zimzeleni del s suhimi plodovi. Vsi aranžmaji so različnih oblik in velikosti.