Zgodnje pomladno cvetje iz domače proizvodnje

Primule ali trobentice najbolje uspevajo na hladnem. V toplih notranjih prostorih hitro propadejo. Posadimo jih v cvetlične posode, na grede ali grobove. Naše rastline so zelo kvalitetne z bogato razvitimi listi in mnogo cvetnimi nastavki. Odcvetele cvetove redno odstranjujmo, saj s tem spodbudimo rast novih. Primule so dokaj nezahtevne rastline.
Mačehe lahko sadimo že v jeseni in tudi spomladi. Razveseljujejo nas s bogato barvno paleto in različno velikimi cvetovi. Njihova uporaba postaja vse bolj univerzalna. Lahko jih sadimo v cvetlične posode, grede in grobove. Posadimo jih v rahlo zemljo. Najlepše cvetijo v maju.

Povej s cvetjem

Rože so jezik ljubezni. Svojo naklonjenost in čustva lahko izpovemo z izborom vrste cvetja ali z njegovo barvo. Npr. nedolžna, čista in iskrena čustva izrazimo z belo barvo, veselje, srečo in prijateljstvo pa z rumeno. Rdeča barva izžareva strastno in neskončno energijo ljubezni. Rožnata je nežna in mladostna, vijolična pa je barva uspeha, dostojanstva in ponosa. Modri odtenki nas pomirijo in preženejo stres. Zgodnja pomlad prinaša veliko priložnosti, da tistim, ki so blizu našega srca podarimo skromno pozornost in jim tako izpovemo svojo naklonjenost. Zato le ne pozabimo na Valentinovo, Dan žena in Materinski dan.