Zelenjavne sadike

Zdrave zelenjavne sadike iz lastne proizvodnje posadite v dobrpripravljene in pognojene vrtne grede, visoke grede ali v korita in okrasne posode. Tudi, če nimamo zunanjega vrta, lahko nekaj zpridelamo na dovolj osončenem balkonu ali celo na okenski polici. Vsak vrtičkar se dobro zaveda, da je doma pridelana zelenjava sveža in zato toliko bolj hranljiva in okusnejša. Naše stranke se vsak dan bolj zavedajo pomena besede “samooskrba s hrano”. Pri nas so vam na voljo tudi zelenjavna in cvetlična semena priznanih znamk.

V redni prodaji imamo sadike:

  • listnate zelenjave (motovilec, različne solate, blitva, špinača, rukola ...),
  • kapustnic (brokoli, cvetača, ohrovt, zelje ... ),
  • plodovk (paradižnik, bučke, buče, paprika, jačevec, kumare, čili ...),
  • korenovk in gomoljnic (redkvica, korenček, repa, rdeča pesa, pastinak, koleraba, gomoljna zelena, sladki krompir ...),
  • stročnic (grah, fižol ...),
  • čebulnic (por, čebule, česen).

Sveža zelišča in začimbe

So nepogrešljiva v vsaki kuhinji in ni večjega užitka, ko lahko stopimo na vrt ali balkon in si odrežemo vejico ali dve peteršilja ali bazilike in z njim obogatimo jed, ki jo pravkar pripravljamo. Zelišča in začimbe lahko posadimo direktno na vrt, pazimo le, da imajo za rast idealne pogoje. Z zelišči tudi privabimo koristne žuželke in odganjamo vrtne škodljivce ter izboljšamo ekosistem. Lahko pa jih posadimo tudi v posode, ki so poleg vsega tudi lep dekorativni element. V ponudbi imamo: peteršilj, origano, timijan, bazilika, meta, drobnjak, rožmarin, sivka ...

Jagode

Od zgodnje pomladi do pozne jeseni se lahko sladkamo z domačimi jagodami, ki jih posadimo v vrtne grede ali v cvetlične lonce. Poznamo enkrat ali večkrat rodne sorte, ki se delijo še na zgodnje, srednje ali pozne. Prija jim sončna lega. Obožujejo kompostno zastirko.

Sadno drevje in jagodičje

Lahko bi se strinjali, da ni boljšega kot sadje iz lastnega vrta. Nudimo vam vse vrste sadnega drevja in tudi jagodičevja (ameriške borovnice, maline, ribez, robide, aronija ...).