Drevesnica in okrasne rastline za vrt

K lepemu videzu vašega doma in okolice, pripomore v veliki meri tudi urejen vrt. V naši drevesnici v Radovljici boste našli pestro izbiro najrazličnejših drevnin, grmovnic in trajnic. Zunanji prostor si oblikujte po svoji meri, kjer se lahko igrate s teksturami, višinami posameznih rastlin, barvami … Pestrost vrta dosežemo s kontrasti med užitnimi in okrasnimi rastlinami, med iglavci in listavci ter med cvetočimi in zelenimi povdarki. Ne pozabimo na čebele, zato poskrbimo, da v okrasni vrt posadimo čim več medovitih rastlin, ki bodo privabljale opraševalce. V pomladanskem času imamo na zalogi tudi velik izbor zunanjih loncev, v katere posadimo okrasne rastline, ki polepšajo vsak vhod v hišo ali popestrijo vašo teraso in balkon. Ponujamo vam tudi kvalitetne substrate in gnojila, ki omogočajo rastlinam primerno podlago za uspešno rast v začetni fazi ter vsa potrebna hranila za kasnejšo podporo.

Vrtovom dajejo lep okvir žive meje, ki poskrbijo za zasebnost. Odločite se lahko med vedno zelenimi, listopadnimi in cvetočimi sortami, ki so strižene ali prostorastoce. Drevesa imajo v vrtu pomembno vlogo, nudijo naravno senco, vrtu dajejo strukturo, skrbijo za kisik in varujejo pred radovednimi pogledi. Izbirate lahko med razlicnimi vrstami listavcev, in zimzelenimi iglavci. Nekateri listavci so zanimivi zaradi cvetenja, barve listja ali dekorativnosti lubja in plodov. Iglavci so po večini zimzelene rastline. Manjša drevesa lahko uspešno zasadite tudi v večji okrasni lonec, ki krasi vaš vhod, teraso ali balkon. Pri nas lahko vsako leto najdete tudi eksotično oblikovane bonsaie, ki so prava paša za oči. Sladkosnedi lahko pri nas izbirate med različnimi vrstami jagodičevja. Lepa popestritev vrtov so tudi cvetoče grmovnice, ne smemo pa pozabiti na kraljice slovenskih vrtov - čudovite vrtnice. V ponudbi imamo tudi cvetoče trajnice, pokrovne rastline ter okrasne trave.

Podjetje Vrtovi Antolin se ukvarja z načrtovanjem in urejanjem vrtov in okolice. Nudijo podporo in vzdrževanje vrtov. Polagajo tudi travno rušo.

Več