Rastline, ki ljubijo sonce

Za čudovito cvetenje od pomladi do jeseni je pomembna kvaliteta rastlin. Pri nas vzgojene sadike so sajene v najprimernejši namenski substrat, gnojene in primerno zaščitene za sajenje na prostem. Priporočamo tudi korita z vodno rezervo, ki nudijo rastlinam dovolj vlage takrat, ko jo potrebujejo. Najpogostejše uporabljena rastlina za sončne lege je pelargonija. Ta večna lepotica ima poreklo v južni Afriki. Med drugim priporočamo tudi milion zvončkov, sončne vodenke, dipladenije, bidens, grmaste marjete, deteljice, sončne begonije, fuksije, grobeljnik, lantane, gavre ... Z veseljem vam svetujemo kako zasaditi mešana cvetlična korita in kakšne barvne kombinacije izbrati. Nasajamo tudi v vaša prinešena cvetlična korita.

Rasline za senco

Najlepše rože za senčno lego so fuksije, gomoljne begonije, vodenke, petunije, koprive, bakopa, deteljice, hojhere ... Senčni prostori so idealni za strukturne rastline, torej okrasne listnate rastline, ki bolj navdušijo z čudivito strukturo listov in ne toliko z obilico cvetov. Pisanolistne koprive v senčno lego prinesejo barve. Prav tako pisanolistne deteljice. Rastline, ki rastejo na senčni legi potrebujejo manj zalivanja. Tudi dognojevanje je lahko skromnejše.

Obešanke

Bujne lepotice, ki se bohotijo v košarah obešankah vedno pritegnejo poglede in vzdihe občudovanja. V ponudbi imamo mešane zasaditve različnih barvnih kombinacij, ki vas bojo zagotovo očarale. Lahko pa si jih sestavite tudi sami. V obešankah se najbolje obnesejo zvončaste petunije in surfinije.

Trajnice, enoletnice in dvoletnice

V naši ponudbi je široka paleta pisanih enoletnic in dvoletnic, ki jih lahko za popestritev zasadite na vrtne grede (astre, cinije, kozmeje, kapucinke ...). Trajnice so rastline, ki poženejo vsako pomlad na novo, zato jim na vrtu poiščemo primerno stalno mesto, s katerega nas bojo razveseljevale.

Korita z vodno rezervo

Da bomo v vročem poletju brez skrbi in da naše lepotice ne bodo žejne, si lahko omislimo korita z vodno rezervo, ki so med ljubitelji balkonskih in okenskih rastlin vse bolj priljubljeni. Na dnu imajo rezervoar za vodo, ki služi postopnemu črpanju vode skozi perforirano dno. Priložen je merilec nivoja vode, s pomočjo katerega lahko sproti preverjate količino vode. Narejena so iz kvalitetne plastike, v treh barvah. Prodajamo jih v treh različnih dolžinah (60 cm, 80 cm in 100 cm). Na začetku, dokler rastline ne prerastejo substrata, jih moramo zalivati klasično, od zgoraj.