Decemberski okras doma

Prvo praznično okrasje v decembru so adventni venčki s štirimi svecami, ki postanejo središče naših domov. Izdelani so lahko iz različnih svežih ali suhih naravnih materialov in tudi iz umetnih materialov. Venčki iz naravnih materialov so prijaznešji do narave. Zelenje v venčku simbolizira novo življenje. Klasična oblika adventnega venčka je okrogla, ki simbolizira večnost, a pri nas najdete tudi podogovate namizne izpeljanke. Svečke prižigamo na adventno nedeljo. Prva simbolizira pričakovanje ali upanje, druga prižgana sveča je simbol miru, tretja pomeni veselje in četrta ljubezan. Trudimo se zadovoljiti tako tradicionalnemu, kot tudi modernemu in minimalističnemu okusu. Vsak venček je unikaten, zato vabljeni, da izberete tistega, ki bo vam pričaral radost in veselje. Adventni venček obesimo tudi na vhodna vrata, kjer nas in naše obiskovalce vsakokrat prijazno pozdravi in povabi, da vstopimo. Je lep božicni okras naše hiše ali vhoda v stanovanje. Izdelujemo tudi druge božično-novoletne aranžmaje za okrasitev poslovnih prostorov in vašega doma.

Nepogrešljiva cvetoča dama božičnega časa

To je nedvomno božična zvezda, ki poživi vsak dom. Ob nakupu pazimo, da se rastlina na poti do doma ne prehladi. Naše dame imajo rade tople prostore, dnevna temperatura naj bo med 18-22°C, nočna naj ne pade pod 15°C. Postavimo jo v svetel prostor, a ne poleg direktnega izvira toplote in ne direktno na sonce. Prepiha ne mara, prav tako ne mara mokrih nog. Zalivamo jo redno in temeljito z mlačno vodo. Vso odvečno vodo po 10 minutah odlijemo. S tem preprečimo gnitje korenin.

Domača lokalna vzgoja

Božične zvezde so skrbno vzgojene v naših rastlinjakih v Dorfarjih ter Radovljici, zato ne utrpijo nobenih transportnih šokov. Z vzgojo pričnemo že v poletnih mesecih. Izbiramo sorte, ki so nekaj posebnega in so prava paša za oči. Barve so močne in izrazite, rastline so dobro olistane.

Zimsko-cvetoče rastline

V prednovoletnem času lahko svoj dom popestrimo tudi z drugimi notranjimi cvetočimi rastlinami, ki pričarajo praznično vzdušje. To so npr. flamingovec, guzmanija, ardizija, kristusov trn, spatifil, amarilis, božični kaktus.

Okrasni lončki

Vaša božična zvezda si zasluži primeren okrasni lonček, v katerem bo zasijala v vsem svojem sijaju in v vašem domu pričarala čarobnost prazničnih decemberskih dni. Na naših policah najdete široko ponudbo modernih, trendovskih ter klasičnih okrasnih loncev različnih proizvajalcev, katere odlikujejo unikatne oblike, barve in različni materiali.

Naravno Božično drevo

Njen največji car je vonj po gozdu, ki ga pričaramo v svojem prazničnem domu. Izbira naravne jelke je tudi naravi bolj prijazna, kasneje jo lahko posadite v vrt ali pa uporabite njene veje za zaščito pred mrazom vaših okrasnih rastlin na vrtu. Velikost: od 1 do 2,20 metra. Vse smečice so vzgojene v Sloveniji.